RSS

Norwegian Wood lørdag 11. Juni: Eels, Rumer, Ringo og De Lillos.

12 Jun

Lørdag var André og jeg på Norwegian Wood. Ettersom været ikke var helt topp hadde vi ordnet oss med regntøy og gummistøvler. Paraplyer var IKKE lov å ta med inn pga at folk da ville hindre hverandre i å se og ta unødig stor plass. Paraplyhatter var deriomot tillatt(se bilde lenger ned). Jeg har ikke brukt gummistøvler på mange år så måtte kjøpe nye. Utrolig greit å gå rundt i gjørma og samtidig være helt tørr på føttene. Selve festivalen bar preg av god bemanning og lite trengsel. Det virket riktignok ikke som de hadde solgt ut alle billettene, men det var svært lite kø og alle som serverte var hyggelige. Definitivt ikke en selvfølge på norske festivaler og arrangementer i Norge. (F.eks sto jeg selv 40 minutter i ølkø på Seinfeldt, Telenor Arena). Tror det er klokt av arrangørene å sette inn litt ekstra mannskap, fremfor å sette inn litt for lite. Lyden var god på alle bandene, og den var skrudd ned til et levelig nivå slik at man kunne stå 15 m fra scenen uten å risikere øresus etterpå. Synes det er trist at enkelte likevel klager over lav lyd, slik som tidligere radiopersonlighet Anders Tangen skrev på twitter. Han tilførte at å spille for høyt er en uting, men at Ringo og co ikke fylte arenaen. Det er jo vanskelig å ha et konstant lydnivå over hele arenane. Jeg er i alle fall seriøst lei overjusterte konserter hvor valget står mellom å bruke 70 kr på ørepropper med ok lyd, dårlig lyd med gratis ørepropper eller lettere sprengt lyd iblandet øresus. Kan man ikke skru det slik at de som står i midten har et høyt, men ikke skadelig nivå, og så kan de som vil ha det ekstra høyt gå framover og de som vil ha det lavere gå bakover.

NRK Radio var sterkt representert på festivalen med redaksjoner som P.I.L.S og Herreavdelingen. Jeg deltok i pop-quiz med ingen ringere Finn Bjelke og Finn Tokvam som dommere.
Den reneste muntlige eksamen, men kun et spørsmål. Hadde ikke flaksen på min side kan man si. Tenkte i etterkant at jeg skulle bedt om alternativer eller hint. Apropos Norwegian Wood: Her kan du høre Tokvam og Ose fortelle om Beatles-låta.

Vi venter på Ringo and the All Starr Band skal komme rutsjende ned sklia med trommesett og gitarer og det hele, for så å løpe rett opp på scena. Det skjedde dessverre ikke.

André er klar for litt peace and love. (iPhone, iDof app,Pictureshow app)

Ringo and his All Starr band's Rick Derringer

På tide at en Beatle fikk besøkt festivalen som sannsynligvis var oppkalt etter låta deres. (iPhone+8x teleforlenger)

Denne mannen, Edgar Winter, hevdet at han var den første som noen gang hang en synthesizer rundt nakken. Synth-rockens Grand Master Flash?

fotposer

Fotposer sponset av hhv. Rimi og Kiwi. Kvaliteten gjenspeiler prisen. Er utrolig glad for at jeg rakk å skaffe meg:

Gummistøvler. Sorry de synes ikke i gjørma. Det gjør heller ikke gresset, for den del.

Men kidsa derimot er de som har det mest gøy og gjør det beste ut av situasjonen.

Paraplyhatt

Her er en som også har gjort det beste ut av situasjonen.

de Lillos på Norwegian Wood 2011

Festivalsjefene fikk kule'n i gyngestoler laget av (angivelig) norsk tre og Lars sang på matchende Norwegian Wood-melodi i anledning 20-års jubileet. Men hvor er resten av bandnavnet?

Retro Mc Smart venter på at André skal bli ferdig med bildet. (iPhone/hdr)

 

About Retro Mc Smart

Born in '79. A maker and visual artist.
1 Comment

Posted by on June 12, 2011 in music, Norwegian, photography

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Norwegian Wood lørdag 11. Juni: Eels, Rumer, Ringo og De Lillos.

  1. André

    June 12, 2011 at 1:48 pm

    Fint oppsummert dette, Henning. Jeg må innrømmme at Rumer var den største positive overraskelsen denne gangen, for min del:)

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Please log in to WordPress.com to post a comment to your blog.

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.