RSS

Idéfestivalen 2011 – Digitalt Sirkus

25 Sep

Var på Idéfestivalen midt på Blindern lørdag 17. september. Ikke lett å finne frem for en ikke-studerende, men var heldigvis tidlig ute.

Retro Mc foran det digitale sirkusteltet
Retro Mc foran det digitale sirkusteltet. Foto: Øyvind Stillerud

Inne i teltet var det tjukt av folk, og siden 3d-scanninga var ute av drift, gikk turen direkte til Gemonoid, en middels avansert robot med et svært troverdig utseende. Skaperen, Dr. Henrik Scharfe, hadde laget en tro kopi av seg selv men dog i en ganske forenklet utgave. Overkroppen, og særlig hode og ansikt kunne bevege seg etter et web-kamera med ansiktsgjenkjenning. Den entusiastiske doktor og hans assistent kunne fortelle at ansiktsmusklene var svært forenklede og at bevegelsene hadde en forsinkelse på 0.3 sekunder. 10 år fram i tid vil vi ha et mye mer troverdig og nøyaktig utrykk i følge dem.

En gutt tester ut kamera på laptop, som brukes for å styre robotens ansikts- og hodebevegelser.

Læren om bla.a aksellerasjon og tyngdekraft var levendegjort med visuelle jongleringsballer laget av Dr. Jan Dyre Bjerknes. På en dataskjerm kunne man se aksellerasjonen i sanntid. I det ballen forlater hånden, blir aksellerasjonen til null fordi tyngdekraften virker like kraftig hele tiden. Han viste også baller som byttet farge innbyrdes etter posisjon i jongleringen.

Smarte jongleringsballer visuell forsterkning ved Dr. Jan Dyre Bjerknes

I nærmeste hovedbygning var det rigget opp en flere kvadratmeter stor kjørebane med fjernstyrte roboter. Inspirert av det klassiske arkade-spillet er Pac Man in real life et spill der man skal sprekke ballongen på en automatisk robot. Disse vil snu når de møter en oppmerket vegg og være i konstant bevegelse. Ditt mål er å styre en av motstanderrobotene med spyd og sprekke ballongen.

Pac Man in real life

Pac Man in real life - populært spill i stor skala

Ideer på idefestivalen

Ideer på idefestivalen

Retro Mc donerte også noen av sine bedre ideer i bytte mot litt kaffe. F.eks dette med elektriske sykler – hvorfor finnes de nesten ikke i det hele tatt? Jeg skrev også at karakterer alene ikke bør styre hvem som kommer inn på ingeniørstudiene, og at vi må lage et nettsamfunn av folk som lar deg lade el-bilen din langs norske motorveier.

Her kan du se sammendrag jeg fant på Youtube:

 

About Retro Mc Smart

Born in '79. A maker and visual artist.
Leave a comment

Posted by on September 25, 2011 in design, future, gadgets

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Please log in to WordPress.com to post a comment to your blog.

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.